Bruno Ferrero rövid történeteit foglalja kötetbe A sivatag 40 meséje. A szerzőtől már jól megszokott rövid, ám velős történeteket, apró bölcsességmorzsákat talál az olvasó a könyvben.

„Nem azért született e mű, hogy egy lélegzettel kiolvassák. Egy napra egy falatka épp elég. Engedjétek, hogy leülepedjen bennetek.”

„Minden története egy apró ládikó”

– írja a szerző, és arra buzdít bennünket, hogy bátran nyissuk ki, merítsük bele a kezünket és keressük meg a benne rejlő magocskát, majd csíráztassuk ki azt lelkünk termőföldjén.

„Mert egy történet meghallgatása után már senki sem marad ugyanaz, mint előtte volt.”

Apa és fia története kapcsán arra tanít bennünket a Minden erőddel című történet, hogy ne féljünk segítséget kérni, bátran jelezzük, ha valami nem megy egyedül. Forduljunk a Jóistenhez, hiszen az imádság mindig meghallgatásra talál. Ez a gondolat lehetne akár az előttünk álló esztendő vezér gondolata is.

Az apuka éppen azt figyelte, miként próbál a kisfia arrébb vinni egy nehéz virágcserepet. A kicsi csak erőlködött, fújtatott, morgolódott, de akárhogy küzdött, a cserép meg se moccant.
– Minden erődet beleadtad? – kérdezte az apuka.
– Igen! – felelte a kicsi.
– Ez nem igaz – vágott vissza. – Hisz nem kérted a segítségemet.
„Amikor imádkozunk, minden erőnket bevetjük.”

Bruno Ferrero

Bruno Ferrero írásai egy-egy fáradt, rohanós hétköznapon is feltölthetnek bennünket új lendületet adva következő napunkhoz. A sivatag 40 meséje jelenthet egyfajta lelki kapaszkodót számunkra. A legfontosabb azonban, hogy minden cselekedetünkkor munkálkodjon bennünket a Jóistenbe vetett hitünk, bízzunk abban, hogy Ő megsegít, átsegít bennünket a nehézségeken, a helyes útra terel és azon tart bennünket. Imádkozzunk hozzá minden nap, bátran kérjünk tőle. Hiszen ahogy a történetben szereplő kisfiúnak is rendelkezésre áll az atyai segítség, úgy nekünk sem kell egyedül megbirkóznunk semmivel – csupán mernünk kell kérni. Székely János megyéspüspök újévi prédikációjában arra buzdít bennünket, hogy ne csupán boldog új esztendőt kívánjunk egymásnak, hanem „csináljunk” egy boldog új évet. Merjünk tenni érte 2022-ben is!