Két kötetből álló gyerekekről és angyalokról szóló könyveket ajánlunk gyerekek, szülők, hitoktatók és atyák figyelmébe. A Velünk élő angyalkákban megismerhetjük Máté őrangyalt, aki egy Andris nevű kisfiú őrangyala lesz. Lássuk, hogyan is kezdődött ez a kaland Máté angyal számára?

„Kedves barátaim! Ma este ismét megtörténik a jó Isten legkülönlegesebb mindennapi csodája, és egy új lélek születik a Földre, akinek őrző-védő angyalkára lesz szüksége az élete során. Ki vállalná ezt a feladatot?”

– kérdezte Jézus az angyalokat. Többen is boldogan jelentkeztek, ám egy kis angyal elbújt a többiek mögé. Jézusnak azonban éppen őrá esett a választása, és így szólt Mátéhoz:

„ – Máté angyal! Lennél te az őrangyala a kis Andrisnak?
– Hát nem is tudom… – kezdett félénken mentegetőzni az angyalka, és olyan piros lett, mint a mezei pipacs. – Nem gondolnám, hogy elég ügyes lennék ehhez. Még soha sem csináltam ilyesmit.
Jézus rámosolygott. A szeme akkora szeretetet és bizalmat sugárzott, hogy az angyalkát egyik pillanatról a másikra bátorság töltötte el.”

Aztán a Kovács család születendő kisfiának őrangyalaként elkezdődnek Máté izgalmasabbnál izgalmasabb, szeretettel, hittel, a Jóistenbe és az emberekbe vetett bizalommal teli humoros, izgalmas, szívmelengető kalandjai a kisbaba, majd a nagyobbacska Andris mellett.

A Velünk élő angyalkák kalandjai az Őrangyalkák és szuperhősök című kötetben folytatódnak!

„Emlékeztek még rám? Máté vagyok, a kerek arcú, kunkori vörös hajú, egykor félős angyalka. Évekkel ezelőtt Jézus engem választott ki, hogy az újdonsült pocaklakó Andriskának az őrangyala legyek. El sem tudjátok képzelni, milyen sok kalandban volt már részem azóta! Ebben a most megjelent új könyvben, amelynek a címe: Őrangyalkák és szuperhősök, barátságról, megbocsátásról, az elsőáldozásról és igazi akcióhősökről szeretnék mesélni nektek…”

– így köszönti kis olvasóit új könyvünk első oldalán Máté őrangyal.

Ebben a kötetben egy kedves hittanos csoporttal ismerkedhetünk meg, ahol különböző habitusú gyerekek járnak Mihály atyához. Balázzsal időnként nem könnyű, édesanyja harcokat vív vele azért is, hogy eljárjon hittanórára. A kisfiú azonban inkább a szuperhősök történeteit nézné a tévében. Egészen addig, amíg Mihály atya – aki a felnőttek mellett a gyermekek nyelvét is kiválóan érti – ki nem hívja egy szuperhősös vetélkedésre.

„– Szeretettel köszöntelek, kedves Balázs. Az imént beszélgettem édesanyáddal, és elmesélte, hogy nem volt túl nagy kedved hittanra jönni.
– Inkább a Szuperhősöket néztem volna. Az legalább izgalmas.
– Szuperhősök? Érdekes, hogy pont őket említed. Gyertek csak mindannyian ide, és telepedjünk le a szőnyegre – mutatta Mihály atya, miközben leemelt három vaskos könyvet a hittanterem polcáról.
– Te, Balázs, ülj ide mellém középre.
Amikor mindenki elhelyezkedett, Mihály atya folytatta:
– Szóval úgy gondolod, hogy a Szuperhősök érdekesebbek, mint a hittan?
– Naná – vágta rá Balázs.
– Szerintem csak addig gondolod így, amíg meg nem ismerkedsz ennek a három, igencsak megtermett könyvnek a történeteivel. Az akcióhősök kitalálói sok-sok ötletet merítettek ezekből…
Nos, ha benne vagytok, tegyünk egy próbát! Versenyezni fogok Balázzsal, jó? Felváltva mesélünk egy-két rövid történetet. Én ebből a három könyvből: a Szentírásból, illetve szentjeink életéből, vagyis… – Mihály atya kicsit elhallgatott, és végignézett a gyerekeken. – Vagyis, hogy az én dolgom ne legyen olyan könnyű, a csoport tagjaival azonos nevű szentekről, hősökről mondok el megtörtént eseteket, te pedig mesélhetsz a Szuperhősök históriáiból. A többiek pontozzák a történeteket, a végén pedig összeszámoljuk, és ítéletet hirdetünk. Ha te nyersz, akkor a következő hittanórán egész végig a Szuperhősöket nézzük a tévében, ha viszont én nyerek, akkor Jézus életével folyatjuk. Benne vagy?”

Természetesen Mihály atya történetei elvarázsolták a gyerekeket, köztük Balázst is, akinek azután egy kicsit megváltozott a véleménye nemcsak a hittanról, de a szuperhősöket illetően is. Izgalmas kalandokba keverednek a kis hittanosok,  megismerhetjük élettörténetüket, barátságokról, megbocsátásról, elsőáldozásról is olvashatunk ebben a kis kötetben.

Őrangyal