A hittanara járó gyerekek már az első években megtanulják a legfontosabb katolikus imádságokat (Miatyánk, Hiszekegy) és énekeket, amelyeket mindennapjaik során is gyakorolhatnak (reggeli, esti imádság), ám a rózsafüzért már kevesebb gyermek imádkozza. Ehhez a különleges imaformához kínál útmutatót Basa Katalin Rózsafüzér gyerekeknek című kis füzete.

„Szűz Mária Jézus édesanyja. Urunk mielőtt meghalt a kereszten, ránk bízta, mint édesanyát, Mária tehát a Te égi édesanyád is”

– olvashatjuk Basa Katalin kiadványában, amelyből a szentolvasó imádkozását tanulhatják meg már a legkisebbek is.

A kötet színes, gyermekszemeket gyönyörködtető rajzait a szerző maga készítette, ezzel téve még egyedibbé kiadványát, amelynek hátsó borítóján a Magnificat olvasható.

Basa Katalin arra is felhívja az olvasó figyelmét, hogy

Szűz Mária hív, hogy vele együtt imádkozz, és Fia életére emlékezzél. Jól ismeri Őt, segíteni tud hát abban, hogy az imádság által közelebb kerülj Hozzá. Amikor a rózsafüzért vagy más néven a szentolvasót imádkozod, sok-sok emberrel együtt ver a szíved: közel vagy távol tőled, sokan kérik Máriát, hogy imádkozzon velük együtt Istenhez. A rózsafüzér a mi ajándékunk Szűz Máriának – minden szépen elmondott imádság egy-egy újabb rózsa az Ő koronájába. Tedd hát kezed Szűz Mária kezébe, hogy a rózsafüzér által elvezessen Szent Fiához!”

A szerző megismerteti a gyerekeket a különböző titkokkal és azok imádkozási idejével. Hangsúlyozza, hogy a világ minden táján, minden nap más titkokat imádkoznak a hívek. Hétfőn és szombaton az örvendetes titkokat, csütörtökön a világosság titkait, kedden és pénteken a fájdalmas titkokat, szerdán és vasárnap a dicsőséges titkokat imádkozzuk. A rózsafüzér nemcsak téren, hanem időn is átível: az Egyház minden korban kérte a Szűzanya segítségét, és szentjeink is buzgón imádkozták a rózsafüzért. Így fonja egybe ez a szép imádság az Egyház minden tagját, Égi Édesanyánk örömére.