A Biblia nehéz olvasmány, ám a Harmat Kiadó olyan kiadványt ad az olvasó kezébe, amely nagyszerű mankót biztosít az olvasás-értelmezés megkönnyítéséhez. Nemcsak magyarázó részek találhatók benne, a Biblia neked ennél sokkal több. Egy interaktív kiadvány, amelyhez az interneten videókat és más anyagokat is kínálnak a fiataloknak.

„Nézz! Gondolkozz! Tanulj! Színezz! Cselekedj! Alkoss!”

– hív a szerkesztő.

A fiatalok igényeire, szokásaira hangoltan rögtön internetes elérhetőséget kínál a kiadvány, ahol tájékozódhatunk a könyvről.

A tartalomjegyzék áttekintése után személyessé tehetjük könyvünket: külön helyet kap a nevünk, beírhatjuk kedvenc bibliai versünket, és egy időszalagon feltüntethetjük eddigi életünk legfontosabb eseményeit. A különleges események oldalán helyet biztosítanak számunkra olyan képek beragasztására, amelyek azokra a pillanatokra emlékeztetnek bennünket, amikor találkoztunk Istennel.

Arra kérdésre, hogy miért olvassuk a Bibliát, a következő választ adja a könyv:

„Szinte minden olyan kérdést illetően van mondanivalója, amellyel küzdünk – legyen szó a kapcsolatainkról, arról, hogy miért vagyunk a földön, vagy hogyan tudjuk jól élni az életünket. Az igazán nehéz helyzetben lévő emberek közül sokan olvasták a Bibliát, és azt vették észre magukon, hogy megváltoztak. Isten ugyanis ezen keresztül szól hozzánk, hogy a reményről, a szeretetről, a megbocsátásról, a szabadságról és az élet értelméről tanítson. Megtapasztalhatjuk, hogy soha semmi sem választhat el Isten szeretetétől, valamint egyre többet tudhatunk meg magáról Istenről is, aki feltétel nélkül szeret minket, és képes változást hozni az életünkbe.”

A Biblia sokkal inkább egy könyvtárhoz hasonlít, mint egy egyszerű könyvhöz, hiszen egész könyvek gyűjteménye, amely arról beszél, hogy ki is Isten, és mi magunk hogyan illeszkedünk az élet nagy történetébe. A Biblia segít formálni az életünket, megváltoztathatja azt, ahogyan identitásunkat látjuk. A legfontosabb küldetése pedig az, hogy felfedezhetjük általa: Isten szeret bennünket, gondoskodik rólunk és terve van velünk.

A könyvben olvasási útmutatókat, olvasási terveket találunk, amelyek közül kiválaszthatjuk a számunkra leginkább megfelelőt (heti, napi, havi terv). Külön oldalt szentelnek annak, hogy beírjuk, milyen rendszer szerint a legkönnyebb, legkényelmesebb nekünk a könyvben való elmélyülés, tapasztalatainkat itt rögzíthetjük.

A szerző Márk evangéliumát azoknak ajánlja, akik rövid, lendületes, Jézusról szóló szövegek olvasásával kezdenének. A példabeszédek tele vannak életbölcsességgel, amelyeket versként is olvashatjuk. A Zsoltárok az összes létező emberi érzést lefedik, és a verses stílus miatt könnyű olvasni őket.  Amikor pedig belemélyedünk egy-egy könyvbe, mindig találunk a szövegek mellett rövid magyarázó részeket, amelyek a könnyebb megértést szolgálják.

A kiadvány kiválóan alkalmas arra, hogy a fiatalokat a Biblia bűvkörébe vonja. Megismerhetjük belőle az Ó- és Újszövetséget egyaránt, a segédeszközei a Bibliát jól ismerőknek egy másfajta szemléletmódot jelenthet, míg a vele ismerkedőknek mankót ad, hogy e nehéz olvasmányt könnyebb legyen befogadni. A Biblia neked fiatalok közreműködésével jött létre, és rengeteg izgalmas dolgot tartogat olvasójának:

  • 30 bibliai témát feldolgozó videólinket,
  • több száz interaktív, az elmélyülést segítő feladatot a szövegrészek mellett szabad felületeket, hogy az olvasó írhasson vagy rajzolhasson,
  • egyoldalas bevezetést minden könyv elején, ami bemutatja, miről szól az adott könyv, és hogyan kapcsolódik a Biblia nagy történetébe,
  • valamint 32 színes oldalt kulcsfontosságú információkkal a Bibliáról és a nehezebben érthető témákról.