A tinédzserek nagyon vágynak értékes közösségi élményekre. Hiába van jó kapcsolat a résztvevők között az ifiszolgálaton belül, túl kell nőni a szolgálat keretein, és kapcsolódási pontokat kell kialakítani a közösség egészével. Valójában az egész közösségnek össze kell fognia ennek érdekében, ugyanis csak a fiatalok által lesz jövője – olvashatjuk Christopher Wesley Ifjúsági szolgálat a plébánián – Újraépítve című könyvében, amely kézzelfogható, gyakorlatias lépéseket tartalmazó útmutatót ad, melyeket bárki alkalmazhat, aki a plébániáján vibráló, életteli fiatal közösséget szeretne létrehozni vagy tovább fejleszteni.

Nyéky Kálmán atya, a magyar kiadás szerkesztője mindazoknak ajánlja a könyvet, akik

„elég bátorságot éreznek magukban, hogy a mai fiatalok szolgálatára szegődjenek és kísérjék őket a felnőtté válás útján. A fiatalok mentorálásában minden elszánt emberre szükség van.”

Christopher Wesley kiadványában rávilágít arra, hogy

„gyakran a gyerekfelügyelet karikatúrájává silányul az ificsoport, ahol egy kis ingyen pizza és pingpongozás várja a fiatalokat, hogy legalább a templomban üssék agyon az időt, ne másutt. Holott az ifjúsági szolgálat mindezeknél sokkal több lehetőséget rejt. A hatékony ifiszolgálat alkalmat teremt az Egyház jelenlegi és jövendő tagjainak arra, hogy közösségben legyenek. Egy olyan mozgalmat jelent, amely új szintre emeli az Egyház jelentőségét és külvilágra gyakorolt hatását. Azonban, ha nincs életteli, hatékony ifjúsági szolgálat, amely egyúttal a felnőtt tagok hitbeli növekedését is elősegíti, az Egyháznak nem lesz jövője.”

A kiadvány 10 megvalósítható célkitűzést fejt ki bővebben. A szerző nyomatékosítja, hogy valódi kapcsolatok kialakítására van szükség a kiscsoportok tagjai és a tanácsadók között. Azt javasolja, hogy a bérmálkozásra való felkészítést nevezzük inkább tanítványságra nevelésnek, és neveljük úgy a fiatalokat, hogy módszereink, ezáltal pedig üzenetünk is egyértelműek, érthetőek legyenek a fiatal korosztály számára. Alakítsunk lendületes csapatot és kapcsolódjunk az egész közösséghez! A szerző lelkesedése átüt a könyv lapjain, tanácsai valóban kézzel foghatóak, felhívja azonban a figyelmünket arra is, hogy nem fog minden simán menni, nehézségek mindig akadhatnak. A lényeg, hogy mindig tegyünk fel kérdéseket akár saját magunknak is, a cél pedig, hogy váljunk növekvő, fejlődő szolgálattá.

Wesley könyvét azzal a szándékkal írta, hogy ösztönzést, reményt és konkrét, kézzel fogható ötleteket adjon azoknak, akik plébániájukon az ifjúsági szolgálat kialakításán vagy megújításán fáradoznak. Ötleteket, tanácsokat és gyakorlati módszereket kínál, melyek egyúttal rávilágítanak arra is, hogy az ifjúsági szolgálat miként támogatja később magát a felnőtt közösségi szolgálatot azáltal, hogy a fiatalokra is Jézus tanítványaiként tekint.