Boldog Carlo Acutis csupán 15 évet élt, mégis igazán figyelemreméltó életút az övé. A modern világ szülötte, aki megmutatta, hogyan lehet az internet adta lehetőségeket jól s jóra használni. Ő a digitális világ szentje, aki életének középpontjába az Eucharisztiát helyezte. Carlo példát mutat, elgondolkodtat és még a szentté válás receptjét is megosztja velünk. Antonella Pandini színes, rajzokban gazdag könyvecskéje a 4-8 éves korosztályt szeretné megismertetni Boldog Carlo Acutis rövid, de annál figyelemreméltóbb életével.

Mosolygós, vidám kisgyermek volt. A Szent Marcellina nővérekhez járt általános iskolába, ahol roppant segítőkész kisgyermeknek ismerik meg:

„mindig szívesen segít osztálytársainak a tanulásban. Ha látja, hogy valakit piszkálnak, azonnal mellé áll és megvédi. Nem különösebben erős, de olyan bátor, mint egy oroszlán, és akkora szíve van, mint az óceán. (…) neki csak az számít, hogy megtalálja Jézus szeretetét mindenben, amit tesz, és azokban, akikkel találkozik. Engedi, hogy szívét egészen átjárja Jézus szeretete. Carlo Acutis olyan, mint egy napsugár, mely fényével beragyogja a közelében lévőket, és átragasztja rájuk vidámságát, segítőkészségét és szeretetét.”

Különleges személyisége és mély hite is felkelti társai figyelmét, kiemeli őt a többi gyerek közül. Egészen kiskorától fogva különleges volt a kapcsolata Jézussal. Nagyon vágyott arra, hogy mielőbb elsőáldozó lehessen. Vágya teljesült is, miután püspöki engedéllyel hét évesen szentáldozáshoz járulhatott. Carlo számára az Eucharisztia „autópálya a mennyországba”, a leggyorsabb út, ami Jézushoz vezet. „Jeruzsálem itt van a küszöbünkön”, mondta egyszer, ahogy a következő gondolat is tőle származik:

„Ha kiállunk a napra, lebarnulunk. De az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztus előtt állva szentté leszünk.”

Carlo a Szűzanyával is mély kapcsolatot ápolt, végtelen tisztelettel fordult felé.

„Minden nap elmondja a rózsafüzért. Ez egy olyan találkozó közte és Mária között, amely soha el nem maradhat, olyan, mint egy randi, mondja viccesen anyukájának.”

Ugyanolyan életet élt, mint a mai fiatalok. Ugyanazokat a dolgokat szerette, mint bármelyik másik hozzá hasonló korú gyermek. Egyik érdeklődési területe az informatika világa volt. Talán nincs is olyan fiatal, aki ne értene, ne lenne kapcsolatban a számítógéppel, az internettel. Carlo informatikai zseni volt, aki ezen a területen terjesztette az örömhírt. Ferenc pápa ezt írja róla:

„Ő azonban az új kommunikációs technikákat az evangélium továbbadására, értékek és szépség közlésére tudta használni.”

Számára az internet az evangélium hirdetésének a terepe lesz. Internetes kiállításai az eucharisztikus csodákról, a Szűzanya jelenésekről, az angyalokról és a démonokról, valamint a pokolról purgatóriumról és a mennyországról bejárják az egész világot. Ezek a kiállítások a mai napig megnézhetőek a neten, és egy zseniális fiúra emlékeztetnek, akit úgy hívtak, Carlo Acutis.

Életével kapcsolatosan az alábbi kiadványok érhetőek még el:

https://www.martinuskiado.hu/termekek/4920/boldog_carlo_acutis

https://www.martinuskiado.hu/termekek/5271/a_fiam_titka