Manapság gyakran készülnek olyan rajzfilmek, amelyekben a főhősök bevetésen vannak, akcióra készülnek, megmentenek valakit vagy valamit, és mindehhez egyedi képességeik vannak, bátrak és különlegesek. A gyerekeket szinte beszippantják ezek a mesék: könnyedén idézik a főhősök ismert mondatait és próbálják utánozni különleges képességeiket. Ám ezek a képességek gyakran nem elsajátíthatók.

A Biblia gyermekei című kiadvány másfajta „szuperhősöket” mutat be a gyermekeknek. A 12 főhős különleges és egyedi története mögött – a mesebeli elérhetetlen szuperképességek helyett – olyan értékes emberi tulajdonságokat ismerhetünk meg, amelyeket manapság is könnyedén követhetünk és beilleszthetünk értékrendünkbe.

A könyvben bájos illusztrációk és érdekes információk olvashatók tizenkét bibliai gyermek életéről. Történeteikben feltárulnak a szereplők egyedi tulajdonságai, és néhány hasznos példát láthatunk arra, hogy a gyermekek ma miként tehetnek Istennek tetsző dolgokat. 12 rövid történet, 6 foglalkoztató oldal és 12 kifestő oldal várja a könyvet fellapozó gyerekeket.

Elsőként a gyermek Izsák meséli el történetét és tanít bizalomról, engedelmességről, tiszteletről, szeretetről:

„Apukám megtanított, hogyan kell teljes szívből szeretni és engedelmeskedni Istennek. Aztán egy napon Isten azt mondta apukámnak: Ábrahám, menj fel a hegyre és mutass be nekem egy áldozatot. Erre ő megkért, hogy tartsak vele és segítsek neki, úgyhogy így tettem. Hoztam a fát, és összeraktam a sziklákat az oltárhoz. Nem morgolódtam vagy panaszkodtam, bár nem egészen értettem hogy miért csinálja. Amikor az oltárra tett, nem harcoltam vele, és nem próbáltam elmenekülni. Apukámmal együtt követtük Isten utasításait, és a dolgok rendbe jöttek.”

„Ez pedig a te történeted lehet!”

– buzdítja olvasóit a szerzőpáros, Agnes és Salem de Bezenac.

„Te is megtanulhatsz bízni apukádban, anyukádban, és engedelmeskedni nekik. Isten egyik parancsolata kimondja, hogy: Tiszteld szüleidet! A tisztelet jelenthet szeretetet, figyelmet és vidám, készséges engedelmességet.”

Ennél a történetnél olvashatjuk Józsue könyvének alábbi sorait (22,5):

„Szeressétek az Urat, a ti Isteneteket, és mindenben az ő útjain járjatok. Engedelmeskedjetek parancsainak!”

Izsák mellett József, Mirjam, Mózes, Sámuel, Dávid, a szolgálólány, Joás, Dániel, Jézus, az ételhordó fiú és Timóteus történetét ismerhetik meg a gyerekek. Minden oldalon bibliai idézeteket olvashatunk, valamint egy hivatkozást arra vonatkozóan, hogy az adott történetről hol olvashatunk bővebben. Az említett bibliai szereplők kapcsán olyan értékes tulajdonságokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, amelyeket könnyedén magukévá tehetnek, követhetnek, ellentétben a mesékben látható emberfeletti, megtanulhatatlan képességekkel. A könyv különlegessége, hogy a végében színezők, játékos feladatok találhatók. A szerzők 7 éves korig ajánlják a kiadványt.

Lapozzon bele a kiadványba:

http://agape.hu/templates/images/webshop_belelapozas/718/mobile/index.html