A találkozás címmel jelent meg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Emlékkönyve. A nagyméretű, többszáz színes fotót tartalmazó kiadvány méltó módon és részletekbe menően, fotókkal dokumentálva idézi fel a találkozó legfontosabb eseményeit. Akik részt tudtak venni a kongresszuson, azok visszaidézhetik emlékeiket, akik pedig nem lehettek jelen, ezáltal kicsit részesei lehetnek.

A kötet összeállítói úgy vélik, hogy az album bár felidézi a kongresszus előtti, alatti és utáni eseményeket, a középpontban azonban mégiscsak

„az a csoda áll, az az isteni kegyelem, ami itt maradt közöttünk.”

„2021. szeptember 5-én viszont fénybe öltözött Budapest, és a Hősök terén megkezdődött a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. A szemünk előtt írt Magyarország történelmet, és felhőtlen boldogság uralkodott a találkozások miatt. Találkozott a múlt és a jelen, Kelet és Nyugat, találkozhattunk egymással, Ferenc pápával, és ami a legfontosabb: az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus Krisztussal.”

Az album felidézi Erdő Péter bíboros hálaadó gondolatait, részletes leírást kapunk arról, mi is az a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, felidézve az 1938-as magyarországi NEK eseményeit. Olvashatunk a kezdetekről, az első előkészületi évről, hiszen egy jelentős eseményre hónapokig kell készülődni. A világjárvány miatti halasztás következtében ráadásul nem is egy, hanem két előkészületi év előzte meg a találkozót.

Az albumból elolvashatjuk a NEK himnuszának történetét, hétköznapi emberek nem hétköznapi tanúságtételeit, betekintést kaphatunk a Hősök terén zajló építési munkálatokba, a liturgikus előkészületekbe.

Hatalmas megtiszteltetés és öröm ért bennünket azzal, hogy a Szentatya hazánkba látogatott. Számos fotó is emléket állít látogatásának, akár szentmise alatt, akár a hívők között látjuk őt. Szentbeszédét is megörökítik az album lapjai.

A találkozás – Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Emlékkönyve című kiadvány mind képanyagában, mind tartalmát tekintve részletes, alapos és pontos összefoglalását adja ennek a történelmi jelentőségű eseménynek.