Az adventi időszakban négy héten át várjuk a karácsonyt, a Kisjézus születésének ünnepét. Ezekben a hetekben minden család más-más formában készül az ünnepre. Lehet boltról boltra rohangálni, tárgyak tömkelegét vásárolni, de készülhetünk csendben, imádsággal, befelé fordulással is az adventben, hogy amikor elérkezik az ünnep, a szívünk is ünneplőbe öltözhessen. Ebben a négy hétben szépen fokozatosan öltöztethetjük fel szívünket.

A felnőttek felelőssége, hogy gyermekeik életében milyen adventi attitűdöt alakítanak ki. Amit a gyermek lát, azt fogja tenni később ő maga is, hiszen leginkább tetteinkkel, példaadásunkkal és nem csupán szavainkkal nevelünk.

Az iskolától, óvodától kifáradt gyermekeinkkel este leülhetünk egy-egy mesére minden nap. Ezekben a hetekben válasszunk adventi, karácsonyváró történeteket! Mint tudjuk, Bruno Ferrero történetei mindig a szívünkig érnek, a gyermekek számára írott meséiről is elmondható mindez. A 25+1 karácsonyi történet segít a lelki ráhangolódásban, közelebb hozza az első karácsony történetét, és az anyagiasság, a külsőségek népszerűsítése helyett a befelé figyelésre tanít, a tartalmas lelki élet és élmények megélésének örömére nevel. 

„A karácsonyi történetek akkoriban keletkeztek, amikor a keresztények elkezdték mesélni a Kisjézus születését. Bruno Ferrero szalézi atya történetei is, melyekből december első napjától karácsony másnapjáig minden napra jut egy-egy, arra szolgálnak, hogy átadják a gyerekeknek és mindazoknak, akik szívük mélyén gyermekek maradtak, azt az örömöt és misztériumot, amelyek körülveszik a történelem legnagyobb és legfontosabb eseményét: Jézus születését. A mesékhez nincs szükség magyarázatra: a legtöbb közülük csak csendet és a titok tiszteletét igényli a mesehallgatótól. Mindegyik történetnek szüksége van azonban egy mesélőre, aki egész szívét beleadja a mesélésbe.”

Tanulságos történetet olvashatunk a négy adventi gyertya története kapcsán a béke, hit, szeretet és a remény kapcsolatáról. A mesék között találkozhatunk Szent Miklós püspökkel, Gábriel angyallal és egy egyszerű kis szamárral is, aki bár jelentéktelennek érezte magát, hitte, hogy odatalálhat a betlehemi istállóhoz. Erős hitének köszönhetően pedig még a nála sokkal nagyobb és erősebb állatok sem tántoríthatták el attól, hogy elérje célját.

A meséket Tremmelné Hudik Katalin képzőművész, festőrestaurátor művész illusztrációi teszik még színesebbé és élvezhetőbbé a gyermekek számára.